Sposób przygotowania:
Sałatka na rukoli -z brokułem, jajkiem i bakaliamiPrzygotowanie składników:
Rukolę należy umyć i osuszyć za pomocą papierowego ręcznika. Brokuła ugotować na parze, jajko na twardo, a cebulę pokroić w piórka.
Sos:
Wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą i doprawić do smaku. Czosnek powinien być przeciśnięty przez praskę lub bardzo drobno posiekany.
Sałatka:
Na środku talerza - rozsypać rukolę. Na środku ułożyć plasterki jajka i różyczki brokuła, a obok kawałki sera pleśniowego. Całość obłożyć cienkimi piórkami cebuli i polać sosem. Sałatkę posypać orzechami włoskimi, pinii i żurawiną. Opcjonalnie można oprószyć pieprzem i ozdobić listkami świeżej bazylii. Należy pamiętać, aby sałatka była przygotowywana - bezpośrednio przed spożyciem.