Sposób przygotowania:
Krem z pieczarek
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pieczarki, lekko je solimy i smażymy je około 15-20 minut.
Kiedy pieczarki zmiękną i lekko się zazłocą podlewamy je bulionem i gotujemy około 30 minut. Zupę lekko studzimy, blendujemy ją, dodajemy śmietanę i ponownie zagotowujemy. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.
Zupę serwujemy na gorącą udekorowaną kleksem ze śmietany posypaną posiekaną natką lub szczypiorkiem.
Smacznego.
Kiedy pieczarki zmiękną i lekko się zazłocą podlewamy je bulionem i gotujemy około 30 minut. Zupę lekko studzimy, blendujemy ją, dodajemy śmietanę i ponownie zagotowujemy. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.
Zupę serwujemy na gorącą udekorowaną kleksem ze śmietany posypaną posiekaną natką lub szczypiorkiem.
Smacznego.
Marika-