kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Pomidory faszerowane tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pomidorowy smak całkiem nowy

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Składniki:

Pomidory faszerowane tuńczykiem

 

  • 4 jednakowej wielkości pomidory
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 10 dag)
  • 2 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka utartego chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowane tuńczykiem
Pomidory umyć, ściąć wierzchy wyjąć miąższ i go posiekać. Tuńczyka rozdrobnić widelcem. Dodać do niego starty chrzan, śmietanę, rzerzuchę.Doprawić solą, białym pieprzem i sokiem z cytryny. Farsz nałożyć do wydrążonych pomidorów. Pomidory można również faszerować sałatką lub twarożkiem.

Tagi:

sosy