mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pomidory pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepysznie lekka i smaczna przekąska z udziałem pomidorków. Doskonała jako samodzielne danie, jak i na kanapki czy do grilla:)

Pomidory pod pierzynką

Składniki:

Pomidory pod pierzynką

 

  • kilka pomidorków (3-4 szt.)
  • 3-4 łyżki majonezu - można wymieszać pół na pół z jogurtem czy śmietaną 18%
  • 15 dag startego sera żółtego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pomidory pod pierzynką
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w grubsze plastry. Następnie ułożyć je na półmisku, posmarować majonezem, posypać serem, przyprawić solą i pieprzem.

Tagi:

sery ser