Sposób przygotowania:
Pomysłowy deser
dwie paczki wiórków zalać Z szklankami mleka i odstawic na godzinę. Z pozostałego mleka przygotować wedfug przepisu budyń, ostudzić. Namoczone płatki zagotować na nięwielkim ogniu stale mieszając,ostudzić. Żelatynę namoczy z zimnej wodzie, a gdy napęcznieje, rozpuścić w odrobinie wrzątku i ostudzić do temperatury pokojowej. Margarynę o tęmperaturze pokojowej utrzeć na krem z cukrem, szczyptą soli oraz kilkoma kroplami aromatu migdałowego, następnie dalej ucierać, dodając na zmianę po łyżeczce płatków kokosowych i budyniu i wręszcie letnią zelatynę. Płaską formę wyłożyć 1/: krakers w, następnie wyłożyć połowę masy kokosowej, przykryć kolejną partią i pozostałą masą. Przykryć pozostałymi krakersami i posypać obficię wi rkami. Wstawić do lod wki przynajmniej na 34 godziny, a najlepiej na całą noc. Do masy można takżę odać 2-3 łyżki dobrego al-
koholu. Smacznego!
koholu. Smacznego!