aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

porowa zupka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupka z mięsem mielonym

porowa zupka

Składniki:

porowa zupka

 

  • 2 szklanki mleko,
  • 6 por (biała część),
  • 2 cebula biała,
  • 2 pomidor,
  • 800g mięso mielone wołowe,
  • 2 serki Hochland śmietankowe

Sposób przygotowania:

porowa zupka
Ta zupka jest taka pyszna, że musze podzielić się z wami przepisem. Zdjęcie wstawię na pewno gdy ją będę robić. Mięso mielone podsmażamy z cebulką pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy sparzone pomidory bez skórki. Osobno w garnku gotujemy por w mleku z dwoma szklankami wody przez ok 30 min, następnie por miksujemy blenderem. Dodajemy mięso i wszystko razem gotujemy. Przyprawiamy pieprzem i solą, dodajemy liscie laurowe, ziele angielskie i serki śmietankowe. Mieszamy do rozpuszczenia się serków.

Tagi:

mięso pory