Sposób przygotowania:
Portugalski deser
Z bułki okroić skórki . Można też pozostawić ze skórką - równie dobrze smakują.Jajko roztrzepać dokładnie z mlekiem. Maczać bułkę w płynie . Rozgrzać na patelni olej i smażyć bułkę na rumiano z . Wymieszać cukier z cynamonem na talerzu . Grzaneczki , które zdejmujemy z patelni kłaść na talerz w cukrze z cynamonem i obtaczać tak by jak najwięcej się przykleiło . Podawać na ciepło .
Z ciekawostek- Rabadanas są podawane w trakcie portugalskiej Wigilii.
Z ciekawostek- Rabadanas są podawane w trakcie portugalskiej Wigilii.
sakura
Babciagramolka
Tak- tylko , ze tam nazywają się Rabanadas i obtacza się je w cukrze z cynamonem na gorąco - przywiera wtedyspora warstwa cukru. Bardziej smakują jak pączki.
Smakowita
Netka
Netka
Rabadanasikow-rzecz jasna.