Sposób przygotowania:
Potrawka z frankfurterkami
Cebulę i pieczarki obrać, a z papryki usunąć nasiona. Warzywa pokroić w kostkę. Frankfurterki pokroić w plasterki.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć do zeszklenia cebulę oraz paprykę, a następnie dodać frankfurterki. Smażyć około 5-8 min. i kolejno dodać pieczarki. Smażyć, aż woda z pieczarek wyparuje, a na końcu dodać pomidory w puszce oraz ketchup. Przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Trzymać na ogniu jeszcze jakieś 10 min i posypać posiekaną natkę pietruszki.
Podawać z pieczywem.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć do zeszklenia cebulę oraz paprykę, a następnie dodać frankfurterki. Smażyć około 5-8 min. i kolejno dodać pieczarki. Smażyć, aż woda z pieczarek wyparuje, a na końcu dodać pomidory w puszce oraz ketchup. Przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Trzymać na ogniu jeszcze jakieś 10 min i posypać posiekaną natkę pietruszki.
Podawać z pieczywem.