Sposób przygotowania:
Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć pierzem i przyprawą do kurczaka.
Wsypać na patelnię z 2 łyżkami rozgrzanej oliwy i zrumienić, przełożyć do garnka. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć pokrojony por, czosnek, cukinię i pieczarki.
Połączyć z mięsem, dodać pokrojoną paprykę, wlać bulion i dusić do miękkości. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i śmietaną, połączyć z mięsem, zagotować.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym lub przyprawą do zup w płynie.
Wsypać na patelnię z 2 łyżkami rozgrzanej oliwy i zrumienić, przełożyć do garnka. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć pokrojony por, czosnek, cukinię i pieczarki.
Połączyć z mięsem, dodać pokrojoną paprykę, wlać bulion i dusić do miękkości. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i śmietaną, połączyć z mięsem, zagotować.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym lub przyprawą do zup w płynie.