Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Potrawka z warzyw i mięsa to sposób na mało skomplikowane, szybkie i smaczne danie. Potrawkę podawać z pieczywem lub ryżem.

Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć pierzem i przyprawą do kurczaka.

Wsypać na patelnię z 2 łyżkami rozgrzanej oliwy i zrumienić, przełożyć do garnka. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć pokrojony por, czosnek, cukinię i pieczarki.

Połączyć z mięsem, dodać pokrojoną paprykę, wlać bulion i dusić do miękkości. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i śmietaną, połączyć z mięsem, zagotować.

Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym lub przyprawą do zup w płynie. 
Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek
Włożyć na rozgrzane 2 łyżki oliwy i zrumienić.
Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek
Na łyżce oliwy podsmażyć pokrojone pieczarki, por i cukinię.
Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek
Połączyć z mięsem, dodać pokrojoną paprykę, wlać bulion i dusić do miękkości.
Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek
Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do mięsa, zagotować, doprawić do smaku.

Tagi:

mięsa danie