Sposób przygotowania:
Potrawka z ryżem, wieprzowiną i pieczarkami
Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę. Siekamy cebulę i wrzucamy na rozgrzaną w rondlu oliwę. Smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy mięso i podsmażamy ze wszystkich stron. Następnie podlewamy wodą i dusimy, aż będzie prawie miękkie. Gotujemy ryż al dente w osolonej wodzie.
Pieczarki kroimy na ćwiartki i podsmażamy na roztopionym maśle. Dodajemy pokrojoną w paski paprykę oraz cukinię pokrojoną w kostkę. Smażymy przez kilka minut na małym ogniu. Doprawiamy do smaku pieprzem, papryką słodką oraz solą.
Przekładamy warzywa do mięsa, dodajemy przecier. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy ryż i mieszamy.
Nakładamy na talerze i podajemy z kleksem śmietany.
Pieczarki kroimy na ćwiartki i podsmażamy na roztopionym maśle. Dodajemy pokrojoną w paski paprykę oraz cukinię pokrojoną w kostkę. Smażymy przez kilka minut na małym ogniu. Doprawiamy do smaku pieprzem, papryką słodką oraz solą.
Przekładamy warzywa do mięsa, dodajemy przecier. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy ryż i mieszamy.
Nakładamy na talerze i podajemy z kleksem śmietany.