Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Potrawka z ryżem, wieprzowiną i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczna potrawka na bazie ryżu, z dodatkiem mięsa wieprzowego, z pieczarkami oraz papryką i cukinią.

Potrawka z ryżem, wieprzowiną i pieczarkami

Składniki:

Potrawka z ryżem, wieprzowiną i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z ryżem, wieprzowiną i pieczarkami
Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę. Siekamy cebulę i wrzucamy na rozgrzaną w rondlu oliwę. Smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy mięso i podsmażamy ze wszystkich stron. Następnie podlewamy wodą i dusimy, aż będzie prawie miękkie. Gotujemy ryż al dente w osolonej wodzie.

Pieczarki kroimy na ćwiartki i podsmażamy na roztopionym maśle. Dodajemy pokrojoną w paski paprykę oraz cukinię pokrojoną w kostkę. Smażymy przez kilka minut na małym ogniu. Doprawiamy do smaku pieprzem, papryką słodką oraz solą.

Przekładamy warzywa do mięsa, dodajemy przecier. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy ryż i mieszamy.

Nakładamy na talerze i podajemy z kleksem śmietany.

Tagi:

dania mięso ryż