Sposób przygotowania:
Potrawka z kiełbasą i szynką wieprzowąETAP 1:
Świeże mięso kroję nożem w kostkę, obrane warzywa również.
ETAP 2:
W dużym garnku rozgrzewam olej, dodaję mięso, podsmażam pod przykryciem, od czasu do czasu mieszam, po chwili wrzucam warzywa bez kiełbasy, wlewam około 300 ml wody, doprawiam jarzynką lub solą do smaku i duszę pod przykryciem do momentu aż mięso będzie miękkie
ETAP 3:
parę minut przed końcem gotowania dodaję kiełbasę i musztardę, doprawiam białym pieprzem do smaku, z mąki i małej ilości wody robię zawiesinę, zagęszczam sos, chwilę gotując.
ETAP 4:
Gotowe doprawione zawiesiną danie zestawiam z ognia.
Podaję z ugotowanym na sypko ryżem lub kaszą.Smacznego!
Magdalena88
2milutka
Dziekuję ;)
SylaUla
niezły kąsek
biedroneczki