Sposób przygotowania:
Potrawka warzywna z kiełbasą i boczkiem
Boczek pokroić w kosteczkę, wrzucić do rondla. Cebule obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do boczku. Smażyć razem aż boczek się wytopi a cebula zeszkli. Kiełbasę pokroić w kostkę. wrzucić do rondla. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, zamieszać. Pieczarki umyć, pokroić w kawałki, wrzucić do rondla, przesmażyć i odparować. Paprykę oczyścić z nasion, obrać ze skóry. Pokroić w kostkę i wrzucić do rondla. Cukinię wyszorować, odciąć końce, pokroić w kostkę. wrzucić do rondla. Pomidory sparzyć, zdjąć skórę, pokroić w duże kawałki, wrzucić do rondla gdy pozostałe warzywa będą miękkie. Dusić aż się lekko rozpadną.Doprawić solą, ziołami, pomidorami i papryką oraz chili. Wrzucić osączoną kukurydzę, zamieszać, przykryć i dusić jeszcze kilka minut. Mojej rodzinie ten sos najlepiej smakuje na gorąco z ryżem lub świeżym pieczywem