Sposób przygotowania:
potrawka z soczewicy i marchewki
•kiełbaski smażymy na złoty kolor, zdejmujemy z patelni,
•marchew obieramy, kroimy w plasterki, seler kroimy w półksiężyce, koper w cienkie paski,
•warzywa wrzucamy na patelnie, smażymy kilka minut,
•kiełbaski kroimy na cztery części, dokładamy do warzyw, smażymy jeszcze kilka minut, przyprawiamy,
•śmietanę mieszamy z musztardą i wodą, wlewamy na patelnie, mieszamy i chwilę dusimy
•marchew obieramy, kroimy w plasterki, seler kroimy w półksiężyce, koper w cienkie paski,
•warzywa wrzucamy na patelnie, smażymy kilka minut,
•kiełbaski kroimy na cztery części, dokładamy do warzyw, smażymy jeszcze kilka minut, przyprawiamy,
•śmietanę mieszamy z musztardą i wodą, wlewamy na patelnie, mieszamy i chwilę dusimy