Sposób przygotowania:
Potrawka z wędzonego tofu
Do małego garnuszka wrzucamy grzybki i zalewamy wodą. Moczymy przez jakies 15 min. Cebulę kroimy w kostkę i najpierw podsmażamy na patelni a potem leko ją podduszamy z dodatkiem 3/4 szklanki wody. Marchewki skrobiemy i kroimy w plasterki a następnie wrzucamy do cebuli. Podobnie postępujemy z papryczą chilli. Calość ponownie dusimy chwilę pod przykryciem. W tym czasie zagotowujemy grzybki Mun. Obieramy cukinię i kroimy w ćwiartki, wrzucamy na patelnię z pozostałymi warzywami. Dodajemy pocięte na duże kawałki ugotowane grzybki z pokrojonym w kosteczkę tofu. Dolewamy odrobinę wody i dusimy chwilkę. W małej miseczce mieszamy pół szklanki wody z dużą szczyptą pieprzu, dwiema łyżeczkami słodkiej papryki i posiekaną natką pietruszki. Wlewamy na patelnię i dokładnie mieszając czekamy aż nadmiar wody odparuje.
eliza135