Sposób przygotowania:
Potworrrne trumienki
Zacznij od przygotowania brownie. Masło i czekoladę rozpuść w rondlu, lekko przestudź i przelej do dużej miski. Do masy czekoladowej dodaj jajka i za pomocą trzepaczki dokładnie wymieszaj. Dodawaj kolejno cukier, mąkę, kakao a na końcu wmieszaj słodką śmietankę. Gotową masę przelej do wyłożonej papierem blaszki o wymiarach 24x28 cm. Wstaw do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piecz przez 25-30 minut. Gotowe ciasto przestudź i za pomocą szablonu trumny ( przygotowałam własnoręcznie ) wytnij 4 trumienki. Zachowaj skrawki ciasta na "ziemię cmentarną". Teraz przygotuj szkielety. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, nałóż do foremki i wstaw na 15 minut do lodówki. Z foremki otrzymasz dwa szkieleciki więc czynność musisz powtórzyć. Czekoladę i śmietankę przeznaczone na polewę rozpuść w rondelku, lekko przestudź. Każdą trumienkę posmaruj obficie polewą, obsyp okruchami i ułóż na niej kościotrupy :) smacznego!!!