graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

powidła śliwkowe wg graciana3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

powidła są bardzo dobre do naleśników

powidła śliwkowe wg graciana3

Składniki:

powidła śliwkowe wg graciana3

 

  • 2 kilogramy dojrzałych śliwek węgierek
  • 20 deko cukru
  • 0,5 łyżeczki cynamonu

 

Sposób przygotowania:

powidła śliwkowe wg graciana3
śliwki umyć i wypestkować,przełożyć je do rondla i podgrzewać na małym ogniu,gdy zaczną się gotować często należy je mieszać ,smażyć je na małym ogniu przez 2 godziny,często mieszając,po koniec smażenia dodać cukier i cynamon razem z cukrem i cynamonem smażyć przez 15 minut,po tym czasie gorące wkładać do słoików i od razu zakręcać słoiki,po zakręceniu odwracać je do góry dnem aby się zassały ,gdy wystygną przenieść je do spiżarni i tam przechowywać

Tagi:

śliwki