Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Pralinki Czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienite pralinki czekoladowe.

Pralinki Czekoladowe

Składniki:

Pralinki Czekoladowe

 

  • 180 g brązowego cukru
  • 200 g cukru kryształu
  • 165 g grudek czekoladowych
  • 125 ml chudej śmietany
  • 2 łyżki masła
  • 100 g orzeszków pecan

Sposób przygotowania:

Pralinki Czekoladowe
W rondlu rozpuścić w śmietanie oba rodzaje cukru i grudki czekoladowe. Podgrzewać, aż termometr cukierniczy wskaże 115 stopni. Odstawić z palnika, wmieszać masło i orzechy; podgrzewać, aż stwardnieje. Wykładać po łyżce masy na blachę do pieczenia wyłożoną natłuszczonym papierem woskowanym, zostawiając odstępy między poszczególnymi czekoladkami.