Sposób przygotowania:
Prawdziwe Korniszony, to nie Konserwowe
Zdrowe korniszony starannie wymyć, odsączyć, nakłuć nierdzewnym widelcem, ułożyć w naczyniu zalać solanką, biorąc na 1 litr zimnej, przegotowanej wody 10 dkg soli.Korniszony obciążyć , aby nie wypływały i pozostawić na 24 godziny, po czym solankę zlać. Zagotować 2% ocet i gorącym zalać korniszony na 24 godziny, obciążyć aby nie wpłynęły.Następnego dnia zlać ocet z korniszonów, dodać do niego świeżego octu i zagotować.Zalać korniszony przestudzonym octem i pozostawić na 24 godziny.Wyjąć korniszony i ułożyć w czystych słojach, w których maja być przechowywane. Zagotować świeży ocet 5% z przyprawami. Zalać korniszony przestudzonym octem.Zakręcić nakrętki. Nie pasteryzować. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Jak się pokażą korniszony na rynku zamieszczę zdjecia.
Tych z zeszłego roku brakło.
Jak się pokażą korniszony na rynku zamieszczę zdjecia.
Tych z zeszłego roku brakło.