Sposób przygotowania:
Prosta galaretka drobiowa:)
Do gotującej się wody wrzucamy kostkę rosołową, łyżkę wegety, obrane marchewki i filety z kurczaka lub udka. Gotujemy do miękkości. Po ok 10-15min wyciągamy marchewki z wywaru, studzimy je i kroimy w kostkę, odcedzamy groszek.
Kiedy mięso jest gotowe, wyciągamy z wywaru, studzimy i obieramy w drobne kawałki.
Do kubeczków, filiżanek (lub innej wybranej formy) rozkladamy na przemian mięso, marchewkę i groszek (jeśli ktoś użył to również pokrojone jajko i kukurydzę). Do wywaru dodajemy żelatynę według instrukcji na opakowaniu. Tak zagęszczony wywar rozlewamy do przygotowanych foremek. Odstawiamy do uzyskania konsystencji galarety. Można spożywać skroplone octem lub sokiem z cytryny.
Kiedy mięso jest gotowe, wyciągamy z wywaru, studzimy i obieramy w drobne kawałki.
Do kubeczków, filiżanek (lub innej wybranej formy) rozkladamy na przemian mięso, marchewkę i groszek (jeśli ktoś użył to również pokrojone jajko i kukurydzę). Do wywaru dodajemy żelatynę według instrukcji na opakowaniu. Tak zagęszczony wywar rozlewamy do przygotowanych foremek. Odstawiamy do uzyskania konsystencji galarety. Można spożywać skroplone octem lub sokiem z cytryny.
Pyza
glogowscy.nl
Pyza
Barwa