Sposób przygotowania:
Prosta sałatka z sosem tysiąca wysp
Jajka gorujemy na twardo. Ostudzone i obrane jajka kroimy w kostkę.
Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy.
Szczypiorek siekamy.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Powyższe składniki mieszamy ze sobą w salaterce.
Robimy sos: ketchup łączymy z majonezem i octem winnym, dodajemy sól, pieprz i odrobinę cukru, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Składniki sałatki mieszamy z sosem.
Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy.
Szczypiorek siekamy.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Powyższe składniki mieszamy ze sobą w salaterce.
Robimy sos: ketchup łączymy z majonezem i octem winnym, dodajemy sól, pieprz i odrobinę cukru, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Składniki sałatki mieszamy z sosem.