Sposób przygotowania:
Sałatka hawajska z jajkiem
1. Oczyszczone, umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w soli, pieprzu i curry. Usmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju (ok 5-6 minut). Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku i ostudzić.
2. Cebulkę i szczypior posiekać drobniutko, odsączonego ananasa pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy, obrane jaja drobniutko posiekać. Kurczaka razem ze wszystkimi składnikami wrzucić do miski.
3. Majonez wymieszać z jogurtem i przyprawą uniwersalną. Dodać do pozostałych składników. Wymieszać, doprawić jeszcze solą i pieprzem według uznania, przed podaniem schłodzić. Smacznego!
2. Cebulkę i szczypior posiekać drobniutko, odsączonego ananasa pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy, obrane jaja drobniutko posiekać. Kurczaka razem ze wszystkimi składnikami wrzucić do miski.
3. Majonez wymieszać z jogurtem i przyprawą uniwersalną. Dodać do pozostałych składników. Wymieszać, doprawić jeszcze solą i pieprzem według uznania, przed podaniem schłodzić. Smacznego!