Sposób przygotowania:
Prosta, szybka sałatka
Sałatę lodową myjemy pod bieżącą zimną wodą, następnie rwiemy na kawałki ( nie kroimy).
Pomidory płuczemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, ogórka zielonego obierany i kroimy w plasterki.
Ogórki konserwowe kroimy w większa kostkę, rzodkiewkę ścieramy na tarce( grube oczka).
Cebule żółtą i czerwoną obieramy i kroimy w piórka.
W szklanej salaterce układamy sałatę lodową a następnie warstwami wszystkie warzywa.
Sos sałtkowo - ziołowy przygotować według opisu na opakowaniu i polać sałatkę.
W razie potrzeby sałatkę doprawić pieprzem i solą do smaku.
Ozdobić oliwkami, a przed samym podaniem dodać pokrojony ser feta.
Pomidory płuczemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, ogórka zielonego obierany i kroimy w plasterki.
Ogórki konserwowe kroimy w większa kostkę, rzodkiewkę ścieramy na tarce( grube oczka).
Cebule żółtą i czerwoną obieramy i kroimy w piórka.
W szklanej salaterce układamy sałatę lodową a następnie warstwami wszystkie warzywa.
Sos sałtkowo - ziołowy przygotować według opisu na opakowaniu i polać sałatkę.
W razie potrzeby sałatkę doprawić pieprzem i solą do smaku.
Ozdobić oliwkami, a przed samym podaniem dodać pokrojony ser feta.
gusia1000