Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Prosta tarta ze śledzia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

danie przekąska i co tam jeszcze chcecie

Prosta tarta ze śledzia

Składniki:

Prosta tarta ze śledzia

 

  • 4 filety śledziowe matjasy
  • 4 kromki razowca lub pumpernikla
  • 100 ml śmietany
  • 2 gruszki
  • cebula
  • 4 małe ogórki konserwowe
  • koperek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Prosta tarta ze śledzia
Wymoczone w wodzie śledzie pokrój w bardzo małe kawałki. Gruszki obierz i pokrój w małe kostkę. Ogórki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Następnie gruszki i ogórki połącz ze śledziem. Dodaj posiekana drobno cebulę. Całość dopraw do smaku, dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj. Na pól godziny odstaw pod przykryciem do lodówki. Z kromek chleba przygotuj spody wytnij w nich krążki lub tylko wyrównaj ścinając wokół skórkę. Na tak przygotowane pieczywo nakładaj równe porcje tatara. Danie udekoruj gałązkami koperku i podawaj.

Tagi:

tarta