Sposób przygotowania:
Proste ciasto bez pieczenia z kremem i galaretką
Galaretkę rozmieszać w 450-500 ml gorącej wody, ostudzić i schłodzić w lodówce.
(Jeśli wolicie większą warstwę galaretki to możecie użyć dwóch opakowań na 900 ml - 1 litr wody.)
Zimne mleko zmiksować z kremami w proszku, aby powstała ich gęsta konsystencja.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia/folią spożywczą i na jej dnie ułożyć herbatniki (nożna biszkopty), krem oraz znowu warstwę ciastek.
Całość zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała.
(Jeśli wolicie większą warstwę galaretki to możecie użyć dwóch opakowań na 900 ml - 1 litr wody.)
Zimne mleko zmiksować z kremami w proszku, aby powstała ich gęsta konsystencja.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia/folią spożywczą i na jej dnie ułożyć herbatniki (nożna biszkopty), krem oraz znowu warstwę ciastek.
Całość zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała.
robaczek
Di bloguje
robaczek napisał(a):