Sposób przygotowania:
3 Bit - ciasto bez pieczenia
Blaszkę o wymiarach 35x25 wyłożyć papierem. Na dnie ułożyć warstwę herbatników.
Masę kajmakową podgrzać w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Wyłożyć na herbatniki. Przykryć drugą warstwą herbatników i odstawić.
Budynie ugotować na mleku z dodatkiem cukru, wystudzić. Masło utrzeć następnie porcjami dodawać wystudzony budyń. Masę budyniową wyłożyć na herbatniki i ładnie wyrównać. Przykryć kolejną warstwą herbatników.
Żelatynę rozpuścić w mleku i przestudzić.
Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier waniliowy i żelatynę. Masę śmietanową wyłożyć na herbatniki i ładnie wyrównać.
Na wierzchu posypać starta czekoladą. Wstawić do lodówki.
Ciasto najlepsze po dwóch dniach jak herbatniki dobrze namiękną. Na każdą warstwę zużyłam 16 herbatników, z boku zostało mi ok 2 cm wolego miejsca.
Masę kajmakową podgrzać w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Wyłożyć na herbatniki. Przykryć drugą warstwą herbatników i odstawić.
Budynie ugotować na mleku z dodatkiem cukru, wystudzić. Masło utrzeć następnie porcjami dodawać wystudzony budyń. Masę budyniową wyłożyć na herbatniki i ładnie wyrównać. Przykryć kolejną warstwą herbatników.
Żelatynę rozpuścić w mleku i przestudzić.
Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier waniliowy i żelatynę. Masę śmietanową wyłożyć na herbatniki i ładnie wyrównać.
Na wierzchu posypać starta czekoladą. Wstawić do lodówki.
Ciasto najlepsze po dwóch dniach jak herbatniki dobrze namiękną. Na każdą warstwę zużyłam 16 herbatników, z boku zostało mi ok 2 cm wolego miejsca.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości