edyta337

edyta337

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 58]

Pasta z wędzonej makreli i pora

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasta z wędzonej makreli, pora naciowego, suszonych pomidorów oraz prażonego słonecznika. Łatwy i szybki przepis na smaczne śniadanie i nie tylko.

Pasta z wędzonej makreli i pora Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli i pora

 

  • 1. 1 szt. wędzonej makreli
  • 2. ½ małego pora
  • 3. 3 -4 suszone pomidory
  • 4. natka pietruszki
  • 5. 1 ½ łyżki uprażonego słonecznika
  • 6. 1 -4 łyżki majonez do smaku
  • 7. Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli i pora
1. Makrelę obieramy ze skóry i ości i rozdrabniamy mięso makreli na małe kawałeczki widelcem.

2. Pora i suszone pomidory kroimy na drobne kawałeczki.

3. Natkę pietruszki drobno siekamy.

4. Wszystkie przekładamy do miseczki: makrelę, por, ziarna słonecznika, suszone pomidory i natkę pietruszki i dodajemy majonez.

5. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

6. Odstawiamy do lodówki na 10-15 min, aby smaki się "przegryzły" ze sobą.
Pasta z wędzonej makreli i pora
Makrelę obieramy ze skóry i wyjmujemy ości
Pasta z wędzonej makreli i pora
siekamy na drobno pora naciowego do pasty z makreli
Pasta z wędzonej makreli i pora
suszone pomidory kroimy na drobne kawałeczki
Pasta z wędzonej makreli i pora
Dodajemy majonez do wszystkich składników i mieszamy dokładnie