Sposób przygotowania:
Pasta z wędzonej makreli i pora
1. Makrelę obieramy ze skóry i ości i rozdrabniamy mięso makreli na małe kawałeczki widelcem.
2. Pora i suszone pomidory kroimy na drobne kawałeczki.
3. Natkę pietruszki drobno siekamy.
4. Wszystkie przekładamy do miseczki: makrelę, por, ziarna słonecznika, suszone pomidory i natkę pietruszki i dodajemy majonez.
5. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
6. Odstawiamy do lodówki na 10-15 min, aby smaki się "przegryzły" ze sobą.
2. Pora i suszone pomidory kroimy na drobne kawałeczki.
3. Natkę pietruszki drobno siekamy.
4. Wszystkie przekładamy do miseczki: makrelę, por, ziarna słonecznika, suszone pomidory i natkę pietruszki i dodajemy majonez.
5. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
6. Odstawiamy do lodówki na 10-15 min, aby smaki się "przegryzły" ze sobą.
danielek