Sposób przygotowania:
Roladki francuskie z suszonymi pomidorami
Płat ciasta francuskiego rozwijamy i smarujemy majonezem, zostawiając przy brzegach trochę wolnego miejsca. Następnie układamy plastry szynki parmeńskiej.
Na szynce układamy kawałeczki sera camembert, paski suszonych pomidorów oraz listki świeżej bazylii.
Zawijamy ciasto w niezbyt ciasny rulon i kroimy do ostrym nożem na 3-centymetrowe kawałki.
Układamy je na blaszce wyłożonej papierem i smarujemy wierzch rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. z termoobiegiem.
Na szynce układamy kawałeczki sera camembert, paski suszonych pomidorów oraz listki świeżej bazylii.
Zawijamy ciasto w niezbyt ciasny rulon i kroimy do ostrym nożem na 3-centymetrowe kawałki.
Układamy je na blaszce wyłożonej papierem i smarujemy wierzch rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. z termoobiegiem.