Sposób przygotowania:
Prosty deser galaretkowy
Galaretkę gotujemy według opisu na opakowaniu, następnie studzimy.
W miedzy czasie gdy galaretka sie studzi ubijamy śmietanę z dodatkiem cukru pudru na sztywną masę.
Ubitą śmietanę delikatnie łączymy z serkiem mascarpone.
Pucharki szklane kładziemy pod skosem i wlewamy galaretkę tyle by nam sie nie wylała.
Pucharki z galaretką wkładamy do lodówki cały czas muszą być położone pod skosem dopóki galaretka nam sie nie zetnie czyli do ścięcia galaretki.
Wyjmujemy nakładamy masę śmietankową z serkiem mascarpone równamy a na górę nakładamy już prawie tężejącą galaretkę co daje nam jakby kryształki.
Wkładamy ponownie do lodówki ale już prosto do całkowitego stężenia.
Gotowe udekorować listkami mięty.
W miedzy czasie gdy galaretka sie studzi ubijamy śmietanę z dodatkiem cukru pudru na sztywną masę.
Ubitą śmietanę delikatnie łączymy z serkiem mascarpone.
Pucharki szklane kładziemy pod skosem i wlewamy galaretkę tyle by nam sie nie wylała.
Pucharki z galaretką wkładamy do lodówki cały czas muszą być położone pod skosem dopóki galaretka nam sie nie zetnie czyli do ścięcia galaretki.
Wyjmujemy nakładamy masę śmietankową z serkiem mascarpone równamy a na górę nakładamy już prawie tężejącą galaretkę co daje nam jakby kryształki.
Wkładamy ponownie do lodówki ale już prosto do całkowitego stężenia.
Gotowe udekorować listkami mięty.
gusia1000
biedroneczki
BozenaMatuszczyk
To prawda.Dziękuję.;)