Sposób przygotowania:
Ulubiony tort czekoladowy
Jajka ucieram z cukrem. Dodaję mąkę oraz proszek do pieczenia. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Studzę. Dodaję wolnym strumieniem do ciasta. Ciasto przelewam do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę 40 minut w 180 stopniach.
Mleko i krem czekoladowy do tortów miksuję. Miękkie masło ucieram. Do masła dodaję krem czekoladowy. Krótko miksuję.
Śmietanę ubijam. Dodaję cukier puder i usztywniacz do śmietany. Miksuję.
Ciasto dzielę na 3 części.Górną nieco wybrzuszoną cześć kruszę. Pozostałe dwie części przekładam kremem. Na górze rozsmarowuję bitą śmietanę i posypuję pokruszonym ciastem.Chłodzę w lodówce przez 2 godziny.
Mleko i krem czekoladowy do tortów miksuję. Miękkie masło ucieram. Do masła dodaję krem czekoladowy. Krótko miksuję.
Śmietanę ubijam. Dodaję cukier puder i usztywniacz do śmietany. Miksuję.
Ciasto dzielę na 3 części.Górną nieco wybrzuszoną cześć kruszę. Pozostałe dwie części przekładam kremem. Na górze rozsmarowuję bitą śmietanę i posypuję pokruszonym ciastem.Chłodzę w lodówce przez 2 godziny.