Sposób przygotowania:
Mini tarty, szarlotki
Schłodzone ciasto wyciągnąć z lodówki, zagnieść, rozwałkować na posypanej mąką stolnicy.
Ciasto pokroić na pięć kwadratów, każdym kawałkiem ciasta wylepić foremkę, nadmiar ciasta odciąć i zagnieść.
Jablka obrac ze skórki i zetrzeć na tarce, na grubych oczkach.
Dodać cukier i cynamon, delikatnie wymieszać.
Tak przygotowanymi, startymi jabłkami napelnic foremki wyklejone ciastem.
Resztę ciasta ponownie rozwałkować i pokroic w cieniutkie paseczki. Paseczkami ciasta udekorować wierzch naszych mini tart.
Foremki wstawić do nagrzanego do 200 c piekarnika i piec przez około 20 -30 minut.
Podawać na ciepło lub na zimno, koniecznie z bitą śmietaną :)
Ciasto pokroić na pięć kwadratów, każdym kawałkiem ciasta wylepić foremkę, nadmiar ciasta odciąć i zagnieść.
Jablka obrac ze skórki i zetrzeć na tarce, na grubych oczkach.
Dodać cukier i cynamon, delikatnie wymieszać.
Tak przygotowanymi, startymi jabłkami napelnic foremki wyklejone ciastem.
Resztę ciasta ponownie rozwałkować i pokroic w cieniutkie paseczki. Paseczkami ciasta udekorować wierzch naszych mini tart.
Foremki wstawić do nagrzanego do 200 c piekarnika i piec przez około 20 -30 minut.
Podawać na ciepło lub na zimno, koniecznie z bitą śmietaną :)
SylaUla