Sposób przygotowania:
Sernik z pianką
Mąkę, cukier i proszek zmieszać. Dodać żółtka i zimne masło. Zagnieść ciasto. Schłodzić 60 minut. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na prostokątną formę do pieczenia wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą.
Rodzynki sparzyć, odcedzić o obsypać mąką. Ser, żółtka, olej, budyń i mąkę ziemniaczaną połączyć. Krótko miksować. Dodać mleko. Zmiksować. Dodać rodzynki. Wymieszać. Ser wylać na kruche ciasto. Sernik piec około 65 minut w 180 stopniach.
Pianę ubić na sztywno. Po upływie 60 minut wyjąć sernik ułożyć pianę i dalej zapiekać jeszcze 15-20 minut. Ciasto wyjmujemy i studzimy.
Rodzynki sparzyć, odcedzić o obsypać mąką. Ser, żółtka, olej, budyń i mąkę ziemniaczaną połączyć. Krótko miksować. Dodać mleko. Zmiksować. Dodać rodzynki. Wymieszać. Ser wylać na kruche ciasto. Sernik piec około 65 minut w 180 stopniach.
Pianę ubić na sztywno. Po upływie 60 minut wyjąć sernik ułożyć pianę i dalej zapiekać jeszcze 15-20 minut. Ciasto wyjmujemy i studzimy.
ela90