Sposób przygotowania:
Przecier pomidorowy
Pomidory umyć, a następnie sparzyć w gorącej wodzi. Gdy nieco ostygną, obrać ze skórki. Następnie zemleć robotem kuchennym na tarce o drobnych oczkach. Doprawić solą, a następnie przelewać do przygotowanych (wyparzonych) słoików. Słoiki gotować w wodzie do wysokości 3/4 słoja przez około dwadzieścia minut.
![Przecier pomidorowy Przecier pomidorowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przecier-pomidorowy-334329.jpg)
![Przecier pomidorowy Przecier pomidorowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przecier-pomidorowy-334330.jpg)
![Przecier pomidorowy Przecier pomidorowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przecier-pomidorowy-334331.jpg)
![Przecier pomidorowy Przecier pomidorowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przecier-pomidorowy-334332.jpg)