betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Przecier pomidorowy wg betkas

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowy i sprawdzony przepis na przecier pomidorowy. Polecam.

Przecier pomidorowy wg betkas

Składniki:

Przecier pomidorowy wg betkas

 

 

Sposób przygotowania:

Przecier pomidorowy wg betkas
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki dusić pod przykryciem pół godziny, wlać ¼ szklanki wody i gotować jescze 30 minut. Dodać liście laurowe, ziele, parykę, posiekaną cebulę, suszone pomidory i zmiażdżony czosnek. Gotować 15 minut, przyprawić solą i pieprzem. Przetrzeć przez sito i gorący przecier włożyć do słoiczków. Pastreyzować ok. 15 minut. Przecier jest bardziej aromatyczny i najlepiej smakuje kolejnego dnia od przygotowania.