malpa1649

malpa1649

Kuchcik
[Przepisów: 22]

Przecierana zupa rybna z pomidorami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jest łatwa do przygotowania na pewno smaczna polecam do tego ma bardzo mało kalorii.

Przecierana zupa rybna z pomidorami

Składniki:

Przecierana zupa rybna z pomidorami

 

  • 2 kg kości rybnych oraz filetów
  • 3 cebule
  • 2 papryki czerwone świeże
  • 2 selery korzeniowe
  • 2 łyżki papryki słodkiej w proszku
  • pół łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 1 cytryny
  • sól i pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Przecierana zupa rybna z pomidorami
Cebulę pokrój w kostkę, warzywa obierz i rozdrobnij. Przesmaż na oliwę na złoty kolor. Dodaj słodka i ostrą paprykę. Przełuz kawałki ryb i zalej zimną, aby przykryły powierzchnię warzyw gotuj około 3 godziny na wolnym ogniu. Przetrzyj przez sito, dopraw do smaku solą i pieprzem, a także z sokiem cytryny. Majonez wymieszaj z jogurtem. Dodaj koper i posiekany czosnek oraz roztarte anchois. Zupę przed podaniem polej delikatnie sosem.