monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Przegrzebki na pieczarkach .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie i bardzo dobre danie obiadowe.

Przegrzebki na pieczarkach .

Składniki:

Przegrzebki na pieczarkach .

 

  • przegrzebki mrożone
  • oliwa z oliwek
  • sól i świeżo mielony pieprz
  • pół kilograma pieczarek
  • cebulka
  • sok z połowy cytryny
  • garść posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Przegrzebki na pieczarkach .
Pieczarki obieramy i kroimy dość drobno na patelnie wlewamy oliwę i wsypujemy pieczarki ,obsmażamy dodajemy pietruszkę,pod koniec doprawiamy solą,pieprzem oraz sokiem z cytryny . Przegrzebki rozmrażamy i obsmażamy z obu stron na oliwię pod koniec smażenia solimy i pieprzymy. Na talerz wyjmujemy pieczarki na to przegrzebki i skrapiamy sokiem z cytryny.