katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kotleciki mięsno pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Mielone kotlety wzbogacone dodatkiem podduszonych pieczarek. Są smaczne jako dodatek do obiadu i smaczne z pieczywem.

Kotleciki mięsno pieczarkowe

Składniki:

Kotleciki mięsno pieczarkowe

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mięsno pieczarkowe
Pieczarki płuczemy kroimy w plasterki(jeśli jest konieczne to je obieramy). Pieczarki wrzucamy na patelnię i podduszamy do odparowania płynu.

Oprószyć solą i przestudzamy. Dodajemy do mięsa razem z tartą bułką i rosołem. Dodajemy też drobno pokrojoną cebulkę. Wbijamy jajko i doprawiamy mięsną masę do smaku.

Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.