Sposób przygotowania:
Kotleciki mięsno pieczarkowe
Pieczarki płuczemy kroimy w plasterki(jeśli jest konieczne to je obieramy). Pieczarki wrzucamy na patelnię i podduszamy do odparowania płynu.
Oprószyć solą i przestudzamy. Dodajemy do mięsa razem z tartą bułką i rosołem. Dodajemy też drobno pokrojoną cebulkę. Wbijamy jajko i doprawiamy mięsną masę do smaku.
Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.
Oprószyć solą i przestudzamy. Dodajemy do mięsa razem z tartą bułką i rosołem. Dodajemy też drobno pokrojoną cebulkę. Wbijamy jajko i doprawiamy mięsną masę do smaku.
Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.