Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Złoty Ekspert
[Przepisów: 540]

Przekąska bruschetta

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mini chipsy bruschetta z dodatkiem kremowego serka . Ozdobione papryką, ogórkiem oraz zieleniną. Wspaniałe na wszelkie uroczystości.

Przekąska bruschetta Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Przekąska bruschetta

 

  • 1 op. bruschetta o smaku ziołowym
  • 1 op. bruschetta o smaku pizzy
  • 1 op. kremowego serka ze szczypiorkiem
  • 1 op. kremowego serka o smaku pomidorowym
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 ogórka szklarniowego
  • pęczek natki pietruszki, koperku lub szczypiorku

Sposób przygotowania:

Przekąska bruschetta

Przygotowanie bruschetta:

Przekąska bruschetta
Bruschetta wyjmujemy z opakowania i układamy na ozdobnej tacy

Wyjmujemy z opakowania nie pokruszone kromeczki bruschetta. Układamy je na ozdobnej tacce jeden obok drugiego.

Ozdabianie kremowym serkiem:

Przekąska bruschetta
Za pomocą szprycy wypełnionej kremowym serkiem ozdabiamy bruschetta

Przygotowane kromeczki bruschetta ozdabiamy szprycą wypełnioną kremowymi serkami tworząc ozdobne rozetki.

Etap końcowy:

Paprykę czerwoną i żółtą kroimy w bardzo drobne paseczki. Ogórka kroimy ze skórką w cienkie paseczki. Zieleninę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy.
Każdą kromeczkę bruschetty z serkiem kremowym ozdabiamy pokrojonymi warzywami. Ozdabiamy małymi gałązkami zieleniny.