Marco Ghia

Marco Ghia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 10]

Bruschetta z gorgonzolą i orzechami włoskimi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 26

Przygotuj włoską przekąskę! Bruschetta z dodatkiem sera gorgonzola i orzechami włoskimi smakuje wyśmienicie!

Bruschetta z gorgonzolą i orzechami włoskimi

Składniki:

Bruschetta z gorgonzolą i orzechami włoskimi

 

  • kilka kromek chleba

 

  • 100 g gorgonzoli

 

 

 

 

  • oliwa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta z gorgonzolą i orzechami włoskimi
Podsmażone na patelni kromki chleba pocieramy ząbkiem czosnku, skrapiamy oliwą i smarujemy serem gorgonzola.

Kromki chleba dekorujemy orzechami włoskimi oraz łyżeczką miodu. Całość doprawiamy szczyptą soli i rozmarynem. Przekąska gotowa! Smacznego!

Więcej przepisów na na akademiakulinarnawhirlpool.pl