gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 867]

Jajka faszerowane awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i smaczne w przygotowaniu jajka faszerowane awokado. Fajna i zdrowa przekąska na imprezę. Polecam.

Jajka faszerowane awokado

Składniki:

Jajka faszerowane awokado

 

  • 6 jajek,
  • 1 awokado,
  • 2-3 łyżki majonezu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • płatki chili,
  • szczypiorek lub pieruszka.

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane awokado
Jajka gotujemy na twardo (7 minut).

Studzimy i obieramy.

Kroimy wzdłuż na pół.

Wyjmujemy delikatnie żółtka.

Awokado obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.

Do żółtek dodajemy majonez, przyprawy i awokado.

Dokładnie mieszamy składniki widelcem, lekko rozgniatamy.

Na białka wykładamy łyżeczką farsz.

Możemy posypać poszatkowaną pietruszką lub szczypiorkiem.

Przechowujemy w lodówce.

Smacznego ;)