wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

przekaska w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

te pyszne dekoracyjne tymbaliki podaje zawsze gdy mamy w domu jakas wazna uroczystosc.jeszcze nikt nie narzekal.

przekaska w galarecie

Składniki:

przekaska w galarecie

 

  • seler brokul sredni puszka kukurydzy opakowanie zelantyny 6 ziaren ziela angielskiego 6 ziaren pieprzu sol

Sposób przygotowania:

przekaska w galarecie
Marchewke pietruszke i seler umyj obierz pokroj.piers z kurczaka i udka oplucz,wluz do garnka.dodaj warzywa ziarna ziela angielskiego i pieprzu,zalej woda.gotuj do miekkosci.odcedz.do wywaru wsyp zelantyne mieszajac rozpusc.brokul podziel na rozyczki ugotuj.natke oplucz,osusz,kukurydze osacz.mieso pokroj na kawalki. w kubeczkach uluz marchewke natke kukurydze brokuly i pokrojone mieso.zalej goracym wywarem i koniecznie ostudz.smacznego