Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Przekąska z boczku i krakersów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Plastry boczku przekrój na pół, ser pokrój na grubsze plasterki lub bloczki.

Przekąska z boczku i krakersów

Składniki:

Przekąska z boczku i krakersów

 

  • 20 słonych krakersów
  • 10 plastrów boczku wędzonego
  • 150g sera żółtego
  • 1 łyżeczka oregano

Sposób przygotowania:

Przekąska z boczku i krakersów
Plastry boczku przekrój na pół, ser pokrój na grubsze plasterki lub bloczki. Na każdym słonym krakersie połóż kawałek/plasterek sera posyp oregano i owiń boczkiem. Każdy owinięty krakers przełóż na blachę wyłożoną papierem. Zapiecz w piekarniku w 180 st. C. aż ser się rozpuści, a boczek będzie chrupiący. Można serwować na zimno lub na ciepło.

Tagi:

sery ser