Sposób przygotowania:
Przekąska z grilla dla biało-czerwonych
To grillowanie danie jest nadzwyczaj proste i szybkie w przygotowaniu! Bułkę do hot-dogów (lub bagietkę), kroimy po skosie na nieduże kanapeczki, smarujemy je masłem i posypujemy solą oraz świeżo zmienionym pieprzem kolorowym. Pomidora (razem ze skórką), kroimy w centymetrowe plastry, przygotowujemy pozostałe składniki. Na ruszcie układamy plasterki pomidora, mini - kromeczki oraz twarogowy ser kozi (ja miałam pakowany w takie małe krążki, także nie musiałam go kroić). Kiedy bułeczki ładnie się zrumienią z obu stron układamy na nich po niedużym listku sałaty, następnie układamy po plasterku ugrillowanego pomidora. Obok kładziemy przypieczony ser kozi - piękne barwy narodowe :) Całość dekorujemy gałązką koperku. Do jury :) 1. szybkość przygotowania - danie jest gotowe w mniej niż 15 minut! Pokrojenie pomidora i bułki zajmuje mniej jak 5 minut, grillowanie ok 7 + ułożenie na talerzu :) 2.walory smakowe - chyba jeszcze nikt nie grillował koziego sera, dla mnie również był to debiut i smak mnie zaskoczył! Idealne połączenie chrupiącego pieczywa, słonawego twarożku i ciepłego, podpieczonego pomidora:) 3. pomysł - pomysł chyba też ciekawy :) Wszyscy na rodzinnym grillu byli oczarowani tą o to przekąską:) Kiedy zapach kiełbaski się unosi, wszyscy głodni i czekać długo trzeba to tak zaserwowana przekąska wszystkich ucieszy :) 4. zdjęcie - może nie jest arcydziełem, ale należy uwzględnić ekstremalne warunki jego wykonania, gdyż wszyscy moi trzej czworonożni przyjaciele uważają, że wszystko co znajdują się na trawie jest ich własnością i tylko patrzyły, jakby mi tu podkraść kawałek jedzonka, gdyż zapach był piękny :)