Sposób przygotowania:
Przekąska z parówkami
Ciasto francuskie rozwijamy na płasko. Jajko roztrzepujemy delikatnie, oraz doprawiamy szczyptą soli. Całe ciasto z wierzchu smarujemy roztrzepanym\m jajkiem. Parówki kroimy na cieniutkie plasterki i układamy na cieście w dowolnej konfiguracji, u mnie to kwiatuszki. Przecinamy ciasto na kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15 minut.
![Przekąska z parówkami Przekąska z parówkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przekaska-z-parowkami-263678.jpg)
![Przekąska z parówkami Przekąska z parówkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przekaska-z-parowkami-263679.jpg)
![Przekąska z parówkami Przekąska z parówkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przekaska-z-parowkami-263680.jpg)
![Przekąska z parówkami Przekąska z parówkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przekaska-z-parowkami-263681.jpg)