msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Przekąski na sucharkach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo smaczne a proste i szybkie w przygotowaniu przekąski na jeden kęs.Super się sprawdzają na imprezach.Znikają w mig.

Przekąski na sucharkach. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Przekąski na sucharkach.

 

  • 5 jaj
  • 15 dag szynki konserwowej
  • garść posiekanego drobnego szczypiorku
  • 60 mini sucharków
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • rzodkiewka i ogórek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Przekąski na sucharkach.
Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy ze skorupek.Można je zblendować,ale w sumie wystarczy rozgnieść dobrze widelcem. W czasie gotowania jajek pokroić w drobną kosteczkę szynkę konserwową. Wymieszać rozgniecione jajka z szynką i szczypiorkiem.Włożyć do nich majonez i doprawić solą do smaku.Wymieszać dobrze i nakładać po łyżeczce na każdy mini sucharek. Układać sucharki z pastą na półmisku i udekorować wg. uznania,np. plasterkami rzodkiewki czy ogórka. Chrupiące sucharki świetnie w tej postaci smakują a goście sięgają po nie na prawdę często.
Przekąski na sucharkach.
Rozgniatamy jajka,dodajemy szynkę i szczypiorek.
Przekąski na sucharkach.
Do składników dodajemy majonez i doprawiamy solą.
Przekąski na sucharkach.
Pastę nakładamy na mini sucharki i układamy na półmisku.