Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Przekładamy wafel tortowy masą krówkową

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Przekładamy wafel tortowy masą krówkową o smaku kawy

Przekładamy wafel tortowy masą krówkową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przekładamy wafel tortowy masą krówkową

 

  • 3 suche wafle tortowe
  • masa krówkowa 400g użyłam o smaku kawy

Sposób przygotowania:

Przekładamy wafel tortowy masą krówkową
Masę krówkową wyciągamy z lodówki na kilka godzin przed przygotowaniem wafla aby nie była zastygnięta. Na desce układamy pierwszy wafel i smarujemy masą, przykrywamy drugim wafel na którym również rozsmarowujemy masę krówkową, przykrywamy trzecim waflem i dokładnie dociskamy - wafla przekrawamy na pół, jedną połówkę smarujemy pozostałością masy i przykrywamy drugą połową wafla, kroimy na mniejsze kawałki i gotowe - można zostawić w lodówce na około kwadrans ale nie jest to koniecznością. Smacznego
Przekładamy wafel tortowy masą krówkową
Będziemy potrzebowali wafle tortowe oraz masę krówkową
Przekładamy wafel tortowy masą krówkową
Suchy wafel tortowy smarujemy masą krówkową
Przekładamy wafel tortowy masą krówkową
kiedy ułożymy 3 warstwy przekrawamy na pół i składamy
Przekładamy wafel tortowy masą krówkową
Wafla kroimy na mniejsze kawałeczki - gotowe!

Tagi:

kawa