Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1017]

Wafle z herbatnikami i masą krówkową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
  • KALORIE: 270
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wafelki ze zwykłym kremem z masy krówkowej (kajmaku) wzbogacone o herbatniki, a smakują rewelacyjnie!

Wafle z herbatnikami i masą krówkową

Składniki:

Wafle z herbatnikami i masą krówkową

 

  • 1 paczka wafli tortowych (4 sztuki)

Masa:

  • 1 puszka masy krówkowej (400g)
  • 100 g masła/margaryny

Ponadto:

  • około 250g herbatników

Sposób przygotowania:

Wafle z herbatnikami i masą krówkową

Masa:

Wafle z herbatnikami i masą krówkową
Masa powinna być bardzo dokładnie wymieszana.

Masę krówkową oraz masło/margaryną dokładnie zmiksować jednolitą masę.

Przekładanie:

Wafle z herbatnikami i masą krówkową
Z tego co zauważyłam to w opakowaniach wafli znajduje się ich różna ilość - 4 lub 5. Do tego przepisu polecam użycia 4 sztuk.

Wafel posmarować masą i ułożyć na niej herbatniki.

Ciastka posmarować masą, położyć kolejny wafel, masę i wafel, masę, wafel.

Całość:

Wafle z herbatnikami i masą krówkową
Wafle powinny być obciążone i schłodzone w lodówce.

Całość szczelnie owinąć folią aluminiową/spożywczą i włożyć do lodówki.

Wafle należy obciążając ciężkim przedmiotem, aby dokładnie się skleiły.

Po schłodzeniu pokroić na kawałki wedle uznania.