Sposób przygotowania:
Przekładane tosty
5 kromek chleba posmarować masłem. Na każdej ułożyć po plasterku salami i trochę pokrojonego w plasterki sera. Kromki chleba ułożyć jedna na drugiej. Ostatnia kromka ma być bez masła. Taką "kanapkę" przekroić na 4 części (paski). Jajka dokładnie rozbełtać, doprawić solą i pieprzem. W jajkach maczać kawałki "kanapki" po ok. pół minuty z każdej strony. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej, chwilkę przytrzymać, żeby się nie rozpadły (aż jajko się lekko z dołu zetnie). Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać np. z ketchupem.
evita0007
Beatris
Bardzo dziękuję. To było dzisiejsze śniadanie dla mojego męża.
-Natka-
Elficzna
Beatris
Lubimy tosty, i to bardzo. A żeby się nam nie znudziły, często wymyślam inne.