Sposób przygotowania:
Przekładaniec
1.białka ubić ze szklanką cukru,dodać mak,mąkę i proszek do pieczenia i piec aż się zarumieni ok 15 min. 2.w tym czasie przygotować biszkopt:żółtka z jajami ubić z cukrem i szczyptą soli, dodać mąkę i proszek do pieczenia i piec w tej samej blaszce co ciasto z makiem 3.w między czasie każdą z galaretek rozpuścić w jednej szklance wody, śmietany zmiksować na sztywno i do każdej wlać schłodzone galaretki., wstawić do lodówki aby nieco się zsiadły(nie za długo bo ścisłe nie chcą się rozsmarować) 4.po upieczeniu biszkopt przekroić na pół, na spód posmarować jedną śmietanę, potem położyć ciasto z makiem, drugą śmietanę i przykryć biszkoptem. posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki żeby się schłodziło. P.S.najlepiej smakuje na drugi dzień! ;) smacznego