blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Przekładaniec bezowo-owocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Przekładaniec bezowo-owocowy

Składniki:

Przekładaniec bezowo-owocowy

 

  • Składniki ciasta:
  • 2 gotowe spody biszkoptowe.

 

  • Składniki ciasta beżowego:
  • 2 schłodzone białka,
  • 10 dag cukru,
  • 3 dag płatków migdałowych.

 

  • Składniki kremu:
  • 4 listki żelatyny,
  • 25 dag malin,
  • 2 białka,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 2 łyżki cukru,
  • 20 dag kre-mówki,
  • 15 dag jagód

Sposób przygotowania:

Przekładaniec bezowo-owocowy
Białka i cukier ubić. Dodać płatki migdałowe. Dwie tortownice wyłożyć pergaminem i ułożyć na nich gotowe podkłady, na wierzchu rozprowadzić masę beżową. Piec 30 min. w temperaturze 180 stopni. Po 15 min. przykryć ciasto pergaminem. Maliny zmiksować i wymieszać z namoczoną i rozpuszczoną żelatyną. Biał- i ka ubić z sokiem z cytryny i cukrem, połączyć z masą owocową. Dodać ubitą śmietanę. Krem rozprowadzić na spodzie, posypać 1/3 jagód. Przykryć drugim spodem, na-j łożyć krem i resztę jagód. Odstawić w chłodne miejsce.

Tagi:

ciasto