lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Przekładaniec warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przekładaniec warzywny

Przekładaniec warzywny

Składniki:

Przekładaniec warzywny

 

  • 3 małe pomidory
  • 5 jajek
  • czerwona papryka i żółta
  • pęczek posiekanego koperku
  • 2 pęczki posiekanych rzodkiewek
  • 5 łyżek majonezu
  • szczypta soli
  • opakowanie sosu koperkowo - ziołowego
  • 1 brokuł
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Przekładaniec warzywny
Na początku myjemy warzywa. Brokuły dzielimy na małe cząsteczki. Następnie gotujemy aż brokuły staną się miękkie w delikatnie osolonej wodzie Jajka wkładamy do wrzącej wody i gotujemy na twardo, potem studzimy obieramy i kroimy w kosteczkę Pomidory wkładamy do gorącej wody na około 1 minutę następnie obieramy i kroimy w kosteczki. Rzodkiewki kroimy w plasterki, z papryk usuwamy wnętrzności to znaczy nasienia. Warzywa układamy na dużym talerzu tak aby wyglądały apetycznie i kolorystycznie. Sos przygotowujemy tak jak na opakowaniu. Mieszamy z majonezem, następnie polewamy warzywa . Posypujemy koperkiem i pieprzem.

Tagi:

jajko sosy jajka